Tour de France Femmes 2024 door Barendrecht

27 oktober 2023, 10:56
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

In Parijs is deze week de route bekendgemaakt van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. De route van de tweede etappe op 13 augustus loopt door Barendrecht.

Margo Stolk, Wethouder Sport kijkt uit naar de doorkomst in Barendrecht : “Een unieke kans om te laten zien wat Barendrecht te bieden heeft. Nu dit nieuws openbaar is zoeken wij contact met de lokale Wielersportverenigingen om er een mooie dag voor Barendrecht van te maken”.

’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland en is twee dagen in Nederland voor drie etappes. De tweede etappe, op dinsdag 13 augustus, komt ook door onze mooie gemeente!

Derde editie

De derde editie van de Tour de France avec Zwift duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus en telt acht etappes. Het is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht.

Na de Zuid-Hollandse tweedaagse trekt de Tour de France Femmes avec Zwift naar Zuid-Limburg voor een etappe van Valkenburg naar Luik. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. Daar wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaars van de eerste twee edities, Annemiek van Vleuten (2022) en Demi Vollering (2023).

Alle informatie over de Nederlandse Grand Départ is verzameld op de website www.letourfemmes-rotterdam.nl. Hier vind je de routes van de etappes en alles over de deelnemende gemeenten