Ontdek het nieuwe veldje aan de Kouwenhoven-akker tijdens de Nationale Buitenspeeldag

8 juni 2023, 09:47
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het is op woensdag 14 juni weer Nationale Buitenspeeldag. Een dag waarop het belang van spelen in de buitenlucht voor kinderen extra aandacht krijgt. In Barendrecht hechten wij hier ook veel waarde aan. Input van inwoners helpt ons bij het nog aantrekkelijker maken van ‘bewegen om de hoek’. Een mooi voorbeeld is het trapveldje aan de Kouwenhoven-akker.

Dat werd niet optimaal benut, dus deden wij eind vorig jaar een oproep om een vragenlijst in te vullen en ideeën te delen. Aan de hand van de meest voorkomende en realistische wensen van de 159 respondenten en reacties op het concept ontwerp tijdens een inloopavond werd een definitief ontwerp vastgesteld. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe veld. Straks ligt er een mooie, vernieuwde plek om samen met uw (klein)kinderen te ontdekken tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Want dan is het veldje voor het eerst open voor gebruik. En daarna natuurlijk! Het is een plek geworden voor jong en oud. Op donderdag 29 juni om 14.30 uur volgt de officiële opening door wethouder Margo Stolk.

Multifunctioneel

Het multifunctionele veld is te gebruiken voor voetbal, basketbal, hockey en fitness. Er is gekozen voor een kunstgrasondergrond met drainage. Hierdoor blijft het veld na een regenbui te bespelen. Er zijn doeltjes, baskets en lijnen op het veld. Een brede rand om het veld zorgt ervoor dat de ballen niet uit het veld rollen. Daarnaast is rond het veld een verharde baan aangelegd. Hier kunnen liefhebbers hardlopen, skaten of steppen.

Jeu-de-boulesbaan

Van de bewoners uit het appartementencomplex aan de Merantihout ontvingen we een verzoek voor een jeu-de-boulesbaan aan de Kouwenhoven-akker. Deze is ook aangelegd. De jeu-de-boules baan, inclusief twee bankjes, ligt tussen het fietspad en het voetpad. Kortom: er is voor ieder wat wils!