Nieuwe website gemeente Barendrecht live

31 januari 2023, 11:31
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De gemeente Barendrecht heeft een nieuwe website. Zowel de vormgeving en inhoud als de techniek van de website zijn vernieuwd en verbeterd. Met de nieuwe website is de digitale dienstverlening van de gemeente nog toegankelijker geworden. Het gebruiksgemak voor de inwoner staat centraal.

Het doel van de nieuwe website is dat inwoners zo snel en eenvoudig mogelijk online hun zaken kunnen regelen, informatie over de gemeente kunnen vinden of contact kunnen opnemen. Wethouder Margo Stolk: “De verbetering van onze dienstverlening voor inwoners staat voorop. We willen het zo makkelijk mogelijk maken om bijvoorbeeld een melding door te geven of een aanvraag te doen. We vragen inwoners om hun ideeën en verbeterpunten met ons te delen, zodat we onze dienstverlening voortdurend kunnen blijven verbeteren.”

Toegankelijk voor iedereen

De nieuwe website is getoetst op digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat de website voor iedereen, zowel voor mensen met als zonder beperking, toegankelijk is. Denk hierbij aan zaken zoals een goed kleurcontrast voor slechtzienden, begrijpelijke teksten en bijvoorbeeld een voorleesfunctie. Om dit op de nieuwe website verder te verbeteren heeft de gemeente samengewerkt met Stichting Lezen en Schrijven.

Feedback geven

We blijven de website continu verbeteren. We horen dan ook heel graag hoe u uw bezoek aan onze website ervaart. Zijn er bijvoorbeeld zaken die u niet kunt vinden, ziet u een bepaald onderwerp liever op een andere plek of loopt u tegen een foutmelding aan? Deel uw reactie of feedback of via de knop ‘heeft u gevonden wat u zocht’ op elke pagina.