Hoe denkt u over wonen in Barendrecht?

31 januari 2023, 16:55
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Barendrechtse jongeren, ouderen en nieuwkomers moeten in ons dorp een betaalbare en passende woning kunnen vinden. Dat lukt op dit moment niet goed. De huizenmarkt is grillig, net als in de rest van het land. Mede daardoor past de huidige, aflopende Woonvisie van de gemeente niet meer bij deze tijd. Daarom bepalen we graag met u, als inwoner, een nieuwe koers. Hierbij ligt de focus op de komende 5 jaar, met een doorkijkje naar de langere termijn. De gemeente bouwt zelf niet, maar wil met de resultaten wel in gesprek met betrokken partijen. Zo is de kans op maatwerk het grootst. Helpt u ons door het invullen van een korte vragenlijst?

Wat zijn uw woonwensen? Op welke plekken komt u graag en op welke niet? Op welke plekken ziet u mogelijkheden voor woningbouw, transformatie en/of flexwonen? Door de vragenlijst in te vullen geeft u ons waardevolle inzichten. Daarmee kunnen we een nieuwe Woonvisie 2023-2027 vaststellen, die we verwachten rond de zomer van dit jaar. Breed gedragen, met de input van zoveel mogelijk doelgroepen (we spreken ook met onze partners) komen we het beste tot een Woonvisie die weer van deze tijd is. Die past bij de uitdagingen die de woningmarkt van nu met zich meebrengt. En die waardevol is voor woningbouwcorporaties.

Bouwen voor elke portemonnee

De geschiedenis leert ons dat bouwen in Barendrecht gelukkig geen zeldzaamheid is. Denk aan de ontwikkelingen van Carnisselande, Ter Leede, Vrouwenpolder, Lagewei en meest recent het centrum. Deze trend zetten we graag door. We stimuleren de bouw van kwalitatieve en toekomstbestendige woningen op loop- en fietsafstand van voorzieningen of goed bereikbare openbaar vervoerlocaties, zoals het NS-station. Dat doen we voor elke portemonnee, waarbij huizen voor starters en middeninkomens prioriteit hebben. Met elkaar bouwen we aan een nog mooier Barendrecht!