Escapeboot strijdt tegen ondermijnende criminaliteit en meert aan bij Marina Barendrecht

30 juni 2023, 10:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Op 10 juli meert de escapeboot aan in Marina Barendrecht, om de haven weerbaar te maken tegen criminaliteit. Een (jacht)haven is een populaire plek voor waterliefhebbers, maar helaas ook voor criminelen vanwege de relatieve anonimiteit. Daarom wordt de Escapeboot ingezet om bewustwording te creëren en gebruikers van de (jacht)haven te leren hoe ze verdachte situaties kunnen herkennen en melden.

Voor wie?

De Escapeboot is bedoeld voor booteigenaren, jachthavengebruikers, ondernemers en overheidspersoneel. Zij komen regelmatig situaties tegen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit, maar weten niet altijd hoe ze deze signalen moeten herkennen.

Samen zien we veel, maar is het ook crimineel? En wat moet je doen wanneer je verdachte signalen herkent? We nodigen je uit aan boord van de Escapeboot, waar je antwoorden krijgt op deze vragen en uitleg van specialisten van het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT) en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam.

Het spel

Tijdens het spel op de Escapeboot word je uitgedaagd om signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere mensenhandel, drugstransport, geldtransport en het anoniem verblijven op een boot om uit handen van justitie te blijven. In de drijvende escaperoom krijg je 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen.

Na afloop van het spel zal er aandacht worden besteed aan de materie en leer je waar je verdachte signalen kunt melden. Bovendien is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten.

Aanmelden

Deelname is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden via het formulier. Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt!