Barendrechtse ondernemers in goede handen bij Greendish

31 december 2022, 13:20

Stel, u bent horecaondernemer: hoe zorg je ervoor dat je voedselverspilling voorkomt? En kun je een duurzaam menu aanbieden?

De gemeente Barendrecht heeft als doel om voor 2050 CO2-neutraal en circulair te zijn. Het tegengaan van voedselverspilling en verduurzamen van het voedselaanbod zijn daarin belangrijke onderdelen. Om dit doel te bereiken heeft de gemeente dit project opgezet met Greendish.

Koplopers in de gemeente

Afgelopen jaar zijn verschillende ondernemers in de Gemeente Barendrecht aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun voedselaanbod. Tijdens het project hebben koplopers uit de gemeente gekeken naar hun menu, recepturen en voedselverspilling. Met behulp van metingen en adviesgesprekken hebben zij handvatten gekregen om milieu- én financiële impact te kunnen gaan maken. Zo is gekeken naar voedselverspilling, de voetafdruk van het voedselaanbod, potentiële kostenbesparing en hoe met een duurzaam aanbod een breder publiek aangetrokken kan worden.

Naast Sushi GoGo en Pannenkoekenhuis Oude Maas is ook de catering van de gemeentehuizen onder de loep genomen.

Eigen catering

Zo heeft Greendish het eten dat tijdens events en vergaderingen wordt geserveerd, geanalyseerd en adviezen geformuleerd op het gebied van duurzaamheid. Het aanbod is nu vele malen gezonder.

Ik wil ook een groen en duurzaam aanbod

Wilt u aan de slag met uw aanbod? De experts van Greendish helpen u graag verder. Ga voor meer informatie naar de website van Greendish.