Aanmelden genomineerden sportgala

13 april 2023, 12:50
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het is op vrijdag 9 juni weer tijd voor het Sportgala. Vanaf 20.00 uur is er die avond in Theater het Kruispunt aandacht voor de meest uiteenlopende, bijzondere sportprestaties. Voordat de sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter, sportploeg, sportvrijwilliger, sporttalent en sportcoach van het jaar 2022-2023 gekozen kunnen worden, zijn er natuurlijk eerst genomineerden nodig.

De buurtsportcoach van KijkopWelzijn trekt op zaterdag 15 april naar verschillende velden en zalen om sportverenigingen te attenderen op het Sportgala, en met de vraag om na te denken over genomineerden.

In het zonnetje zetten

De gemeente faciliteert dit mooie initiatief van de organisatoren KijkopWelzijn en het Sportcafé Barendrecht. Een Sportgala hoort bij een gemeente met een rijk verenigingsleven. Wethouder Margo Stolk hoopt op veel aanmeldingen. “Op verschillende niveaus wordt in Barendrecht flink gesport. Sporten is gezond voor jong tot oud, zowel fysiek als mentaal. Tijdens het Sportgala zetten we bijzondere sportprestaties in het zonnetje. Iedereen kan iemand voordragen. Kent u een persoon die dit sportseizoen iets heel moois heeft neergezet? Meld diegene dan aan via www.kijkopwelzijn.nl/sportgala. Dit kan nog tot 1 juni.” Een onafhankelijke jury beoordeelt daarna alle genomineerde kandidaten en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de winnaars. Die worden vervolgens op 9 juni bekendgemaakt tijdens de feestelijke avond in Theater het Kruispunt.