Een regenton voor droge voeten

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien, langere periodes van droogte en hitte. Regelmatig blijkt dat bij piekbuien het water niet meer snel wegzakt, zodat er wateroverlast ontstaat. Dit wordt mede veroorzaakt doordat in veel tuinen de grasveldjes en/of borders vervangen zijn door tegels. Bovendien kan tijdens fikse regenbuien een teveel aan water zorgen voor overbelasting van de riolering.
Met een regenton kunt u regenwater opvangen en bijvoorbeeld gebruiken voor de tuinplanten. Zo verbruikt u minder leidingwater en hoeft er minder grondwater opgepompt te worden. U bespaart dus drinkwater. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu én voor uw tuin.
Actie: een regenton voor 10 euro

De gemeente Barendrecht geeft u als inwoner van Barendrecht subsidie voor de aanschaf van een regenton. Daardoor is het voor u mogelijk met bijbetaling van slechts 10 euro een regenton af te halen bij 4suze aan de 2e Barendrechtseweg. Met deze actie hoopt het gemeentebestuur u als inwoner te stimuleren na te denken over uw rol bij klimaatverandering. De actie geldt vanaf heden voor maximaal 1000 huishoudens.
Heeft u interesse in een regenton? U komt in aanmerking als u in Barendrecht woont en als particulier een aanvraag doet.

U kunt kiezen uit een formaat van 100 liter of 168 liter. De grijze ton is voorzien van een aftapkraan en vulautomaat.

Aanmelden?

Aanmelden kan door te mailen of te bellen naar 0180 – 444 352.