Aanleunwoningen

Aanleunwoningen zijn woningen die geschikt zijn voor ouderen en waar dichtbij een zorgcentrum is gevestigd. Dit maakt de woningen extra geschikt voor mensen die hulp en of zorg nodig hebben. Alle woningen zijn bijvoorbeeld aangesloten op een alarmeringssysteem. Verder kunt u gebruik maken van de diensten van het zorgcentrum. In Barendrecht zijn er 2 complexen met aanleunwoningen op 2 verschillende locaties.

Waar vindt u in Barendrecht aanleunwoningen?

In Barendrecht zijn momenteel 110 dergelijke woningen, 80 bij zorgcentrum Borgstede aan de Windsingel in Barendrecht-centrum en 30 bij zorgcentrum de Elf Ranken aan de Reling in Carnisselande.

Verhuur

De woningen aan de Reling worden via www.Woonnet-Rijnmond.nl verhuurd.

Om voor de woningen aan de Windsingel naast zorgcentrum Borgstede in aanmerking te komen, moet u 55 jaar of ouder zijn. Lees meer onder 'Hoe komt u in aanmerking voor een aanleunwoning'.

Wachtlijst aanleunwoningen

Wij hebben de wachtlijst voor aanleunwoningen aan de Windsingel overgedragen aan Woonzorg Nederland. Alle kandidaten die op de wachtlijst stonden ingeschreven hebben hierover een persoonlijke brief ontvangen.

Het is nog onbekend wanneer Woonzorg Nederland de wachtlijst onderbrengt bij Woonnet Rijnmond. U krijgt hier nog een persoonlijke brief over.

Beschikbare woningen

Wij plaatsen een advertentie met een overzicht van de beschikbare woningen in de gemeentekrant. Deze wordt iedere donderdag huis-aan-huis bezorgd. Dit overzicht staat dan ook op deze website. Wij adviseren u om de website regelmatig te bezoeken voor recente informatie over de aanleunwoningen.

Mensen die reageren op een woning en op de oorspronkelijke wachtlijst van de gemeente Barendrecht stonden, krijgen voorrang op mensen die hier niet op stonden. Meer informatie vindt u bij de veelgestelde vragen.

Vragen

Voor alle vragen over aanleunwoningen verwijzen wij u naar de woning eigenaar, Woonzorg Nederland. U kunt telefonisch contact opnemen met de bewonersconsulent, Miriam Fagel, via telefoonnummer (088) 921 01 22 of via email: windsingel@woonzorg.nl.

Is deze pagina naar wens?