Op 23 maart 2021 is het exact 1 jaar geleden dat in Nederland een ‘intelligente lockdown’ werd afgeroepen en we te maken kregen met tal van maatregelen die het aantal onderlinge contacten moesten verminderen en het virus moesten indammen. De scholen waren toen al ruim een week dicht en ook de horeca was al gesloten. 1 jaar later hebben we nog steeds te maken met strenge maatregelen. Maar er is ook hoop. Burgemeester Jan van Belzen kijkt in een video terug en vooruit: “Ik hoop u snel weer te kunnen ontmoeten, overal in Barendrecht. Laten we een nieuwe periode met vertrouwen tegemoet zien.”
 

 

Bekijk de volledige video:

Vragen over het coronavirus

Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van GGD Rotterdam Rijnmond en het RIVM. Daarnaast heeft het RIVM een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. U kunt bellen naar 0800-1351.

Vaccineren in Barendrecht

De vaccinatielocatie in Barendrecht in Sporthal De Bongerd is helemaal gereed en gaat open zodra er vaccins beschikbaar zijn. De GGD neemt daarover de besluiten. Lees meer in het nieuwsbericht 'Vaccinatielocatie Barendrecht open zodra vaccins beschikbaar zijn'.