Carnisse Grienden

Home > Recreatiegebieden > Carnisse Grienden

Carnisse Grienden

De Carnisse grienden is een zogenaamde zoetwater getijde grienden: het gebied staat onder invloed van eb en vloed. Grienden zijn unieke natuurgebieden en hebben een bijzondere flora en fauna. Tussen oktober en maart wordt ieder jaar een deel van de grienden geknot. Het wilgenhout wordt nog steeds gebruikt voor zinkstukken, maar ook de olifanten van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam krijgen wilgentakken uit de grienden om op te knabbelen.

Wandelen in de Grienden

Wilt u genieten van de Carnisse Grienden, de lucht op snuiven, de vele planten, bomen en vogels ontdekken of gewoon even lekker in de natuur lopen? Dan kunt u een wandeling maken door het gebied. In de Carnisse Grienden zijn twee wandelingen uitgezet. De kortste wandeling duurt 45 minuten en de lange route neemt 1 uur in beslag. De Carnisse Grienden zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Doepad voor kinderen

Voor kinderen is er een ‘Doepad’ uitgezet. Dat is een route die bestaat uit 7 opdrachten. Het Doepad start bij de parkeerplaats van de Carnisse Grienden. Voor het Doepad is werkboekje beschikbaar. Print deze uit voor u met de kinderen op pad gaat, want ze zijn niet ter plaatse beschikbaar. Zorg ook voor een potlood of pen, zodat de kinderen het werkboekje kunnen invullen.

Flora en Fauna

In de Carnisse Grienden groeien 15 verschillende wilgensoorten, zoals de Duitse Dot en de Schietwilg. Op de knotwilgen in de Rhoonse Grienden groeien mossoorten en zelfs planten en paddenstoelen. In het voorjaar zijn de grienden op hun mooist met gele velden van de spindotterbloem. Veel voorkomende bloemen, zoals gele lis, kattenstaart, bittere veldkers, spindotter en zomerklokje vormen een kleurrijke slinger langs de paden. In de grienden komen ook de vleermuis, uil, watersnip, bergeend, waterral en porseleinhoen voor. Ook zijn er bevers gespot die er lustig op los knagen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Carnisse Grienden of wilt u de diverse wandelroutes bekijken? Ga dan naar de website van de Vereniging de Carnisse Grienden.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken