Herinrichting Binnenhof

Home > Herinrichting Binnenhof

Herinrichting Binnenhof

Onderdeel van de Centrumaanpak is het plan om het centrum van Barendrecht praktischer en uitnodigender te maken. Daarom is de Binnenlandse Baan verlegd en worden het Binnenhof en de opgang naar de Middenbaan anders ingericht. Ook is een onderdeel van de snelfietsroute F15 IJsselmonde langs de Binnenlandse Baan aangelegd.

Werkzaamheden aanleg Binnenhof

Wanneer?

April 2018

De opgang naar de Middenbaan wordt aangepast. De helling maakt plaats voor een brede, natuurstenen trap met klinkers. Naast de trap ligt een hellingbaan voor minder validen, mensen met kinderwagens en de nood- en hulpdiensten.

Maart / april

Aanplanten groen en hagen op het Binnenhof. 

Parkeermogelijkheden

Vanaf 20 april kan op een deel van het Binnenhof weer geparkeerd worden. Parkeren is op meer plekken mogelijk.  Bijvoorbeeld aan het Onderlangs, het Achterom en ’t Vlak. U kunt ook parkeren naast het politiebureau of op het parkeerterrein aan het einde van de Maasstraat. Op vrijdagavond (16.00 - 22.00 uur) en zaterdag (9.00 - 18.00 uur) kunt u terecht in de parkeergarage onder het gemeentehuis. De ingang bevindt zich aan de Maasstraat.

Feestelijke opening

Op 12 mei wordt het Binnenhof feestelijk geopend. In samenwerking met onder andere de Culturele Alliantie en de BIZ centrum organiseren we die dag een gezellig evenement op het nieuwe Binnenhof aan de kant van de winkels en leuke activiteiten in het winkelgebied.

De weekmarkt staat vanaf 11 mei weer op het Binnenhof.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? U kunt hiervoor contact opnemen met de omgevingsmanager dhr. W. van Grinten, telefoon 06-54222966 of e-mail grinten@waterpas.nl. U kunt met vragen ook terecht in De Huiskamer (woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, Onderlangs 11). Het antwoord op veel gestelde vragen vindt u op de website over de Centrumaanpak.