Herinrichting Binnenhof

Home > Herinrichting Binnenhof

Herinrichting Binnenhof

Onderdeel van de Centrumaanpak is het plan om het centrum van Barendrecht praktischer en uitnodigender te maken. Hiervoor wordt de Binnenlandse Baan verlegd en worden het Binnenhof en de opgang naar de Middenbaan anders ingericht. Ook realiseren we een onderdeel van de snelfietsroute F15 IJsselmonde langs de Binnenlandse Baan. De werkzaamheden zijn naar verwachting in maart 2018 klaar. Het aanbrengen van nieuwe bestrating in de Rijnstraat staat gepland in april 2018.

Werkzaamheden aanleg Binnenhof

Wanneer?

15 januari t/m maart 2018

De parkeervakken op het Binnenhof worden aangelegd. Langs Het Kruispunt wordt een hellingbaan voor minder validen, mensen met kinderwagen en de nood- en hulpdiensten gerealiseerd. In maart realiseren we naast deze hellingbaan een brede natuurstenen trap.

Maart

Aanplanten bomen en groen op het Binnenhof. Asfalteringswerkzaamheden Binnenlandse Baan en fietspad

Parkeermogelijkheden

Parkeren is op verschillende plekken mogelijk. Bijvoorbeeld aan het Onderlangs, het Achterom en ’t Vlak. U kunt ook parkeren naast het politiebureau of op het parkeerterrein aan het einde van de Maasstraat. Op vrijdagavond (16.00 - 22.00 uur) en zaterdag (9.00 - 18.00 uur) kunt u terecht in de parkeergarage onder het gemeentehuis. De ingang bevindt zich aan de Maasstraat.

Welke overlast?

Het Onderlangs is van 28 februari tot en met uiterlijk 9 maart afgesloten. Dit in verband met ondergrondse werkzaamheden voor de aansluiting van het Onderlangs op de Binnenlandse Baan.  Het Onderlangs is gewoon bereikbaar: echter in- én uitrijden via ’t Vlak. Om het verkeer goed te begeleiden, zetten wij hier verkeersregelaars in.

Afrondingsfase

Details volgen

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? U kunt hiervoor contact opnemen met de omgevingsmanager dhr. W. van Grinten, telefoon 06-54222966 of e-mail grinten@waterpas.nl. U kunt met vragen ook terecht in De Huiskamer (woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, Onderlangs 11). Het antwoord op veel gestelde vragen vindt u op de website over de Centrumaanpak.


Een voorplein en vernieuwde entree maken Binnenhof en winkelgebied meer één geheel. Rechts naast de trap is een hellingbaan voor onder andere minder validen en nood- en hulpdiensten.