Herinrichting Binnenhof

Home > Herinrichting Binnenhof

Herinrichting Binnenhof

Onderdeel van de Centrumaanpak is het plan om het centrum van Barendrecht praktischer en uitnodigender te maken. Hiervoor wordt de Binnenlandse Baan verlegd en worden het Binnenhof en de opgang naar de Middenbaan anders ingericht. Ook realiseren we de snelfietsroute A15 langs de Binnenlandse Baan. De werkzaamheden startten 2 oktober 2017 en zijn naar verwachting in maart 2018 klaar. Het aanbrengen van nieuwe bestrating in de Rijnstraat staat gepland in april 2018.

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Binnenhof voeren wij uit in 5 fases.

Fase 1: Werkzaamheden Binnenlandse Baan en snelfietsroute

Wanneer?

20 oktober tot en met 22 december 2017

Welke overlast?

Afsluiting Binnenlandse Baan

Van 30 november tot en met woensdag 20 december is de Binnenlandse Baan ter hoogte van het Binnenhof afgesloten. U kunt het centrum in deze periode via de omleidingborden nog steeds goed bereiken. Het Onderlangs blijft voor parkeren en bevoorrading van de winkels tijdens de afsluiting bereikbaar. U kunt inrijden via ’t Vlak en uitrijden bij de Hema richting het kruispunt Barendrechtseweg.

Parkeermogelijkheden

Bezoekers van het centrum kunnen gewoon parkeren op het Onderlangs, Achterom en ’t Vlak. U kunt ook parkeren naast het politiebureau of op het parkeerterrein aan het einde van de Maasstraat. Op vrijdagavond (16.00 - 22.00 uur) en zaterdag (9.00 - 18.00 uur) kunt u terecht in de parkeergarage onder het gemeentehuis. De ingang is aan de Maasstraat. Met het oog op de inkoop voor de feestdagen hebben wij op het Binnenhof aan de Rijnstraat met stalen platen tijdelijk extra parkeerplaatsen gecreëerd.

Welke omleidingen?

  • Tijdens de werkzaamheden worden de omleidingen met borden aangegeven. Het verkeer wordt omgeleid via de Buitenlandse Baan.
  • 't Vlak en het Onderlangs zijn bereikbaar.
  • Op vrijdag is de Schaatsbaan afgesloten voor de markt.
  • Voor het openbaar vervoer zijn er tijdelijke haltes aan de 2e Barendrechtseweg.
  • De winkels zijn bereikbaar voor bevoorrading.
  • Fietsers worden omgeleid, voetgangers kunnen passeren.

Fase 2: Werkzaamheden aanleg Binnenhof

Wanneer?

Start 15 januari 2018. Nadere informatie volgt

Details overige faseringen volgen

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met projectleider René Blondé, telefoon 14 0180. U kunt met vragen ook terecht in De Huiskamer (woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, Onderlangs 11).