Inleveractie kleine elektrische apparaten

Home > Nieuws > Inleveractie kleine elektrische apparaten

Inleveractie kleine elektrische apparaten

RSS
Dit item is verlopen op 01-09-2017.

Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar weer mee voor de Voedselbank. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

Deze actie is vorig jaar ook twee keer gehouden. Barendrecht eindigde in het voorjaar op de zevende plek, waarna de Voedselbank Barendrecht een sponsorcheque van 1.000,- van Wecycle ontving uit handen van wethouder Van der Linden.

Voorzitter Aad de Lange van Voedselbank Barendrecht hoopt natuurlijk dat deze actie weer net zo succesvol wordt: “De Voedselbank zorgt voor 90 gezinnen in Barendrecht die zonder deze hulp niet voldoende kunnen eten. Om dat te kunnen doen moeten kosten voor vervoer, huisvesting en dergelijke worden gemaakt. Lever dus uw kleine elektrische apparaten in en help de Voedselbank helpen!”

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Wanneer u tot en met 31 augustus 2017 apparaten en lampen inlevert op het afvalaanbiedstation of een van de drie filialen van Afval loont, spaart u punten voor de Voedselbank. Bovendien maakt u kans op mooie prijzen. U vindt het afvalaanbiedstation aan de Londen 15 en de filialen van Afval loont aan Achterom 9 (centrum), Voordijk 273 (Opnieuw&Co) en op de kruising Hudighaven - Van der Vormhaven.  

Zo werkt het

U spaart punten wanneer u bij het afvalaanbiedstation of een van de drie Afval loont filialen e-waste inlevert. Als u daar bent, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inwoners de punten verzilveren. In het kort:

  1. Ga naar het afvalaanbiedstation of een van de drie filialen van Afval loont.
  2. Lever uw oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in.
  3. Ga ter plekke op uw smartphone naar wecycle.nl/inleveren.
  4. Klik op 'check in' en support de Voedselbank.
  5. Ontdek daarna direct of u een nieuw apparaat mag uitkiezen!

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Kijk voor meer informatie op de website van Wecycle.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken