Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Kwaliteit zwemwater checken via Zwemwater App

  In Barendrecht kunt u op verschillende plekken zwemmen in natuurwater. Niet al het natuurwater is echter van zwemwaterkwaliteit. Check daarom vóór u in het water plonst de kwaliteit van het water met behulp van de Zwemwater App.

 • Resultaten onderzoek Gemeentegids

  In maart van dit jaar stond in de gemeentekrant en op deze website een onderzoek naar de gemeentegids van Barendrecht. Inmiddels zijn de resultaten hiervan bekend.

 • Enquête vuurdoorns Meerwede

  De afgelopen jaren heeft de gemeente verschillende klachten en meldingen gekregen over de vakken met vuurdoorns in de wijk Meerwede. De klachten liepen uiteen van verwondingen bij kinderen door de stekels, het vervuilen van de omgeving door het blijven haken van veel zwerfvuil tot aan de vele lekke banden na het snoeien van de beplanting. Daarom hebben wij ons voorgenomen om de vuurdoorns te verwijderen. De bomen (zuilbeuken) blijven wel gewoon staan.

 • Start snelfietsroute F15 IJsselmonde

  Deze maand is gestart met de werkzaamheden om de bestaande fietsinfrastructuur tussen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk te verbeteren. De maatregelen zijn onderdeel van de realisatie van de Snelfietsroute F15 IJsselmonde.

 • 31 mei: informatieavond geplande werkzaamheden begraafplaats Scheldestraat

  De komende twee jaar staan er diverse werkzaamheden gepland op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden en het anders inrichten van sommige delen.

 • Opbrengst taxusinzameling bekend

  Van juni tot en met augustus 2016 was het mogelijk snoeisel van taxushagen in te leveren bij de gemeente. Stichting Vergroot de Hoop houdt deze jaarlijkse actie om geld en taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Afgelopen jaar is leverden de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk 12m3 taxussnoeisel in.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten

  Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar weer mee voor de Voedselbank. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

 • Startschot samenwerking preventie jeugdcriminaliteit

  Kinderen en jongeren experimenteren en verkennen grenzen, dat hoort bij hun leeftijd. Maar soms gaan ze te ver. Om problemen aan te pakken en te voorkomen dat jongeren afglijden in de criminaliteit werkt de politie in de veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid en Rotterdam Rijnmond samen met de hulpverlening. Met het ondertekenen van een samenwerkingsconvenant op 10 mei 2017 is het startschot gegeven voor verregaande samenwerking tussen het Jeugd Preventie Team (Zuid-Holland Zuid) en Pak Je Kans (Rotterdam Rijnmond).

 • Vanaf 1 juni 2017: nieuwe openingstijden Servicecentrum gemeentehuis

  Vanaf 1 juni gelden nieuwe openingstijden van het gemeentelijk Servicecentrum. Om u sneller en beter van dienst te kunnen zijn werken wij vaker uitsluitend op afspraak en zijn de balies voortaan ook op donderdagavond open.

 • Knippen of sproeien tegen buxusmot

  Dode blaadjes, kale takken en spinnenwebben in uw buxus? Grote kans dat de buxusmot zich in uw buxus heeft genesteld. De rupsen vreten de groene blaadjes in een recordtempo weg. Eerst schrapen ze de onderkant van het bladmoes weg. Daarna beginnen ze bladeren aan elkaar te spinnen waardoor u de rupsen ook gaat zien. Zodra de temperatuur in het voorjaar boven de tien graden komt, komen de rupsen massaal uit hun eitjes. Wees er snel bij om ze te bestrijden, want in korte tijd maken ze complete buxushagen en -struiken kapot.

 • Gewijzigde ophaaldagen afval tijdens feestdagen

  Vanwege de feestdagen zijn de ophaaldagen van het afval gewijzigd.

 • 17 juni: kom naar de Veiligheidsdag

  Zaterdag 17 juni is het zover: de Veiligheidsdag in Barendrecht! Voor jong en oud is er deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur op het Binnenhof (gemeentehuisplein) en omliggende straten van alles te zien en te ervaren.

 • Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen

  Wilt u langskomen op het gemeentehuis, iets inleveren bij het afvalaanbiedstation of een afspraak maken met één van de medewerkers van de gemeente? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken