Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Maandag 3 april: interactieve informatieavond windturbines

  De gemeente Barendrecht, die sceptisch staat tegenover het plaatsen van overlast gevende windturbines binnen haar eigen gemeentegrenzen en in de nabije omgeving, wil op een interactieve manier met u van gedachten wisselen over dit onderwerp. De informatieavond is op maandag 3 april van 19.00 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis.

 • Belevingsonderzoek speelplekken Beltmolen, Klipper, Kwikstaart en Smithaven

  Enkele speeltoestellen op de speelplekken aan de Beltmolen, Klipper, Kwikstaart en Smithaven zijn aan vervanging toe. Via een online enquête willen wij te weten komen wat u van de speelplekken vindt en wat u graag anders zou zien, zodat we hier bij de herinrichting rekening mee kunnen houden.

 • Onderzoek gemeentegids Barendrecht

  Wij willen graag weten in hoeverre u behoefte heeft aan een papieren gemeentegids, welke onderdelen van de gemeentegids u het meest belangrijk vindt en aan welke vorm van verspreiding u de voorkeur geeft. Op deze manier kunnen wij de gemeentegids van 2018 en wijze van verspreiding van deze gids afstemmen op uw behoefte.

 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Barendrecht is bekend. Het opkomstpercentage lag dit keer op 84,52%. Dat is 7,23% meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. De meeste stemmen gingen naar VVD en de PVV, gevolgd door het CDA.

 • Uitslag belevingsonderzoek speelplekken Steekkant, Brucknerstraat, Espenwede en Oranjestraat

  Enkele speeltoestellen op de speelplekken aan de Steekkant, Brucknerstraat, Espenwede en Oranjestraat zijn aan vervanging toe. Via een online enquête hebben wij inwoners gevraagd wat ze van de speelplek vinden en wat ze graag anders willen zien, zodat we hier bij de herinrichting rekening mee kunnen houden.

 • Gratis compost afhalen

  Op zaterdag 25 maart 2017 is het nationale compostdag. U kunt die dag op het afvalaanbiedstation gratis compost afhalen. Met deze actie bedanken wij u voor uw inspanning om tuinafval en gft gescheiden aan te leveren. Compost is het cadeau voor tuinliefhebbers, want hiermee geeft u de tuin in het voorjaar extra vitaliteit.

 • Ter inzage legging proces-verbaal verkiezingen Tweede Kamer 15 maart 2017

  De burgemeester van de gemeente Barendrecht maakt bekend dat vanaf donderdag 16 maart 2017 tot het moment dat de Tweede Kamer heeft besloten over de toelating van de nieuwe leden, de processen-verbaal van de stembureaus (N 10) en het proces-verbaal N 11 ter inzage liggen bij de afdeling Publiekszaken.

 • Inloopavond over beheer van bomen

  In Barendrecht beheren wij zo’n 22.500 bomen. Een veilige woon- en leefomgeving is daarbij van belang, daarom inspecteren en snoeien wij onze bomen. Jaarlijks wordt ook ongeveer één procent gekapt. Daar moet wel een goede reden voor zijn. Veel mensen stellen vragen als er een boom wordt gerooid. Bent u ook nieuwsgierig naar het beleid van de gemeente bij het beheer van bomen? Of heeft u vragen aan ons? Wij gaan graag met u in gesprek.

 • Visie op sportpark De Bongerd klaar voor besluitvorming

  Dinsdag 4 april besluit de gemeenteraad over de visie voor sportpark De Bongerd. De visie bevat een ambitie voor zowel de korte als langere termijn (ongeveer 15 jaar) en sluit aan bij de behoeften van de verschillende gebruikers van het sportpark. Ook geeft de visie richting aan toekomstige ontwikkelingen en doet zij recht aan de kwaliteiten, ambities en kansen die De Bongerd biedt.

 • Uitslag belevingsonderzoek speelplek Pols-akker

  Enkele speeltoestellen op de speelplek aan de Pols-akker zijn aan vervanging toe. Via een online enquête hebben wij inwoners gevraagd wat ze van de speelplek vinden en wat ze graag anders willen zien, zodat we hier bij de herinrichting rekening mee kunnen houden. In totaal hebben 12 inwoners de online enquête ingevuld.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken