Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Enquête 'Waar staat Barendrecht?'

  In het gemeentelijk beleid voor de komende jaren houden wij graag rekening met de mening van inwoners en ondernemers. Daarom hebben 2.000 inwoners van achttien jaar en ouder per post een uitnodiging ontvangen om 'Waar staat Barendrecht 2017' in te vullen. Daarnaast wordt een ondernemerspeiling gehouden; 1.600 ondernemers hebben een uitnodiging ontvangen om 'Waar staat Barendrecht voor ondernemers' in te vullen. De bewoners en ondernemers zijn willekeurig geselecteerd uit ons bestand. Als u een uitnodiging heeft ontvangen kunt u zowel schriftelijk als digitaal de vragenlijst invullen. De digitale link is inmiddels weer beschikbaar.

 • Bomen in Barendrecht: meest gestelde vragen en antwoorden

  De gemeente beheert in Barendrecht zo’n 22.500 bomen. Een veilige woon-en leefomgeving is daarbij van belang, daarom inspecteren en snoeien wij onze bomen. Jaarlijks wordt ook ongeveer één procent gekapt. Daar moet wel een goede reden voor zijn. Veel mensen stellen aan de gemeente vragen als er een boom wordt gerooid. Daarom organiseerden wij op 29 maart een inloopavond voor alle Barendrechters die vragen hebben over bomen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  De gemeente is begonnen met de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups is gezien op sportpark De Bongerd, sportpark Ziedewij en in park Buitenoord.

 • Uitslag belevingsonderzoek speelplekken Beltmolen, Klipper, Kwikstaart en Smithaven

  Enkele speeltoestellen op de speelplekken aan de Beltmolen, Klipper, Kwikstaart en Smithaven zijn aan vervanging toe. Via een online enquête hebben wij inwoners gevraagd wat ze van de speelplekken vinden en wat ze graag anders willen zien, zodat we hier bij de herinrichting rekening mee kunnen houden.

 • Gewijzigde ophaaldagen afval tijdens feestdagen

  Vanwege de feestdagen zijn de ophaaldagen van het afval gewijzigd.

 • 17 juni: kom naar de Veiligheidsdag

  Zaterdag 17 juni is het zover: de Veiligheidsdag in Barendrecht! Voor jong en oud is er deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur op het Binnenhof (gemeentehuisplein) en omliggende straten van alles te zien en te ervaren.

 • Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen

  Wilt u langskomen op het gemeentehuis, iets inleveren bij het afvalaanbiedstation of een afspraak maken met één van de medewerkers van de gemeente? Houd dan rekening met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen.

 • Cursus Politiek Actief voor inwoners van Barendrecht

  Op woensdag 10 mei 2017 start de cursus Politiek Actief. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt georganiseerd door de gemeenteraad van Barendrecht. De cursus biedt inwoners een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente Barendrecht inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken