Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Centrumaanpak: Welkom in de huiskamer

  Vanaf vrijdag 29 september kan iedereen die meer wil weten over de ontwikkelingen in het centrum terecht in De Huiskamer. De Huiskamer is geopend op woensdag en vrijdag. Het ‘pop-up’ informatiecentrum bevindt zich aan het Onderlangs 11.

 • Themadag WoonWijzerWinkel: natuurlijke materialen & groen dak!

  Welke natuurlijke materialen zijn er beschikbaar en wat zijn de voordelen hiervan ten opzichte van conventionele materialen? Zaterdag 23 september bent u vanaf 9.00 uur van harte welkom in de WoonWijzerWinkel om u hierover te laten informeren.

 • Samen bouwen aan Barendrecht gaat verder

  Dit voorjaar zijn wij onder de titel samen Bouwen aan Barendrecht bezig geweest met de toekomst van Barendrecht. Gedurende de Week van Samen Bouwen zijn we bij scholen, evenementen, bijeenkomsten en ontmoetingsplaatsen geweest. Ook hebben we bijeenkomsten georganiseerd voor maatschappelijke organisaties en bedrijven. Veel mensen zijn met ons in gesprek geweest over hun beeld bij de toekomst van Barendrecht in 2025. U hebt ook meegebouwd aan Barendrecht en graag willen wij u informeren over het vervolg.

 • Uitkomsten onderzoek ‘Waar staat Barendrecht’ bekend

  De uitkomsten van het tweejaarlijkse onderzoek ‘Waar staat Barendrecht’ zijn bekend. Daaruit blijkt onder andere dat inwoners Barendrecht een 8,1 geven als hen wordt gevraagd hoe prettig zij het vinden om in hun buurt te wonen. Verder is het merendeel tevreden over het onderhoud van bijvoorbeeld groen en straten en voelt 88% zich veilig in Barendrecht. De veiligheid in de buurt is verbeterd en scoort een 7,4.

 • Parkeeronderzoek centrum

  Van 4 tot 25 september wordt een nieuw parkeeronderzoek uitgevoerd in het centrum van Barendrecht. Het onderzoek naar de parkeerbalans in het centrum - inclusief de oude dorpskern - wordt uitgevoerd door BonoTraffics.

 • Kids Only: kinderen kiezen favoriete ontwerp voor speelplek

  Binnenkort gaan wij op 7 speelplekken opnieuw inrichten: bij de Alsemhof, Beltmolen, Klipper, Kwikstaart, Oranjestraat, Smithaven 6-8 en 14-16. Voor elke speelplek lieten wij de kinderen uit die buurten kiezen uit twee leuke ontwerpen.

 • Derde editie Fietstelweek

  Maandag 18 september start de derde editie van de Nationale Fiets Telweek: het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken