Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Nieuwe wethouders geïnstalleerd

  Tijdens een extra raadsvergadering op 14 juni 2018 zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Samen met burgemeester Jan van Belzen en gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer vormen zij het college van Barendrecht.

 • Belangrijke bomen in beeld

  Bomen bepalen het groene beeld van Barendrecht. Daarom heeft de gemeente regels opgesteld om beeldbepalende, monumentale en bijzonder bomen te beschermen. Deze bomen staan op de Groene Kaart. Dit jaar wordt de Groen Kaart geactualiseerd. Daarvoor laten we alle monumentale particuliere bomen inspecteren door een deskundige. Als het nodig is voor de veiligheid, snoeien wij ook de bomen. Bent u van mening dat u ook een monumentale boom heeft, dan kunt u dit doorgeven aan Willem Goudzwaard. Wij laten uw boom dan ook controleren en bepalen aan de hand van de inspectieresultaten of uw boom op de Groene Kaart thuishoort.

 • Kids Only Het Fruit en Patrijs: kinderen kiezen favoriete ontwerp voor speelplek

  Binnenkort gaan wij twee speelplekken opnieuw inrichten: bij Het Fruit en de Patrijs. Voor elke speelplek lieten wij de kinderen uit die buurten kiezen uit twee leuke ontwerpen. In totaal brachten 54 kinderen hun stem uit via een online enquête op deze website.

 • Zes partijen geven vorm aan eenheid in verscheidenheid

  De coalitie van CDA, SGP/ChristenUnie, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 werken de komende vier jaar samen in het belang van de Barendrechtse samenleving. In het coalitieakkoord dat vanavond naar de gemeenteraad is verstuurd benadrukken de partijen dat het hun belangrijkste taak is om inwoners, bedrijven en instellingen samen te brengen in een samenleving waarin iedereen kan meedoen. “Iedereen moet zich thuisvoelen in, maar ook verantwoordelijk voelen voor Barendrecht”.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten

  Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar mee voor Hospice De Reiziger. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken