Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Reuzenberenklauw in Barendrecht

  Sinds enkele jaren komt in onze gemeente berenklauw voor. Vooral de reuzenberenklauw kan bij aanraking tot brandwonden leiden. Daarom bestrijdt de gemeente deze plant in de openbare ruimte.

 • CultuurLocaal richt Instrumentenfonds op

  CultuurLocaal heeft donderdag 12 juli de stichting Instrumentenfonds CultuurLocaal opgericht. In dit fonds zullen alle muziekinstrumenten en aanverwante zaken die de stichting gebruikt worden ondergebracht.

 • 23 augustus: eendaagse e-bike cursus

  Woensdag 23 augustus 2017 wordt een eendaagse e-bike cursus gegeven in en voor het gemeentehuis van Barendrecht. U krijgt deze dag praktische tips over het gebruik van de fiets, u kunt uw fietsvaardigheid oefenen en uw kennis over de verkeersregels wordt opgefrist.

 • Evides: ‘Drinkwater veilig om te drinken’

  Diverse media berichtten onlangs over de kwaliteit van het drinkwater in relatie tot de stoffen GenX en PFOA. In Barendrecht levert Evides het drinkwater. Op de website van Evides is daarover het volgende te lezen:

 • Gemeenteraad stelt Jaarrekening 2016 en Voorjaarsnota 2018 vast

  De gemeenteraad stelde op 4 juli de Jaarrekening 2016 en de Voorjaarsnota 2018 vast. Met het vaststellen van de Voorjaarsnota bepaalde de gemeenteraad hoe het gemeentelijke huishoudboekje er in het volgende jaar uit zal zien. De Voorjaarsnota is een voorloper van de begroting. Met de Jaarrekening 2016 legt de gemeente verantwoording af over de uitgaven die zij deed in 2016.

 • Brengt u een bezoek aan ons Servicecentrum? Maak tijdig een afspraak!

  Voor steeds minder producten hoeft u persoonlijk langs te komen bij de gemeente. Die producten regelt u online, waar en wanneer u maar wilt, gemakkelijk en snel. Voor sommige zaken is het echter nodig dat u persoonlijk aan de balie komt. Om u sneller en beter van dienst te kunnen zijn werken wij zoveel mogelijk op afspraak. Wij streven ernaar u dan binnen 5 minuten te helpen.

 • Kwaliteit kinderopvang in Barendrecht goed

  Uit jaarlijkse inspecties van de kinderopvang in onze gemeente, blijkt dat Barendrecht er goed voor staat wat betreft de kwaliteit van de kinderopvang. Aangezien in veel (jonge) gezinnen beide ouders werken, wordt veel gebruik gemaakt van kinderopvang zoals kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouders.  

 • Gemeente verwijdert langdurig gestalde fietsen bij station

  Op de openbare weg rond het NS-station staan sommige fietsen langdurig gestald. Binnenkort verwijdert de gemeente deze fietsen, omdat zij niet opgehaald worden. Aangezien niet duidelijk is wie de eigenaar is, beschouwen wij de fietsen als een gevonden voorwerp. Heeft u daar al langere tijd een fiets staan? U kunt deze tot en met 15 augustus weghalen.

 • Nep controleurs actief in Barendrecht

  Jaarlijks controleert LEGITIEM BV het hondenbezit in de gemeente Barendrecht. Nu blijkt dat iemand zich onterecht heeft voorgedaan als controleur hondenbezit. Dit kwam aan het licht toen een controleur van LEGITIEM BV tijdens een controle te horen kreeg dat kort ervoor iemand al een controle zou hebben uitgevoerd. De controles worden nu tijdelijk gestaakt.

 • WOZ-waarde inzien via landelijk loket

  U kunt nu de WOZ-waarde van uw woning inzien via het landelijke WOZ waardeloket.

 • Inleveren taxus-snoeisel

  In jonge takken van de taxushaag zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën. De stichting Taxus voor Hoop zet zich belangeloos in voor de strijd tegen kanker door landelijk snoeisel van taxusstruiken en -hagen in te zamelen. Lever daarom uw snoeiafval van de taxus voor 31 augustus in bij het afvalaanbiedstation (Londen 15).

 • Ruimen graven begraafplaats Scheldestraat

  De gemeente is gestart met de voorbereidingen en het ruimen van graven op de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat.

 • Inleveractie kleine elektrische apparaten

  Lever afgedankte en/of kapotte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in en spaar weer mee voor de Voedselbank. Als Barendrecht bij de 25 beste gemeenten eindigt, krijgt ons lokale goede doel een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Helpt u weer mee met punten scoren?

 • Bestrating en bomen wijk Waterkant

  Uit onderzoek is gebleken dat de bestrating in Kuilkant, Weerkant, Steekkant, Steurwater, Scharwater en Haringwater op diverse locaties in slechte staat is. Er zijn veel oneffenheden in de bestrating. De wortels van de bomen groeien te veel aan de oppervlakte in plaats van naar beneden en drukken de stenen in de straat omhoog. Om het straatwerk goed te kunnen herstellen en dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen is ervoor gekozen de bestaande bomen te vervangen voor nieuwe bomen.

 • Werkzaamheden Buitenoord

  De wijk Buitenoord is gebouwd in de periode tussen 1972 en 1982. Hoewel de meeste bewoners tevreden zijn over het wonen in de wijk hebben zij aangegeven dat de wijk wel opgeknapt mag worden. Daarom gaan wij in verschillende fasen grootschalig onderhoud aan wegen en groen uitvoeren.

Archief

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken