MijnOverheid

Home > MijnOverheid

MijnOverheid

De overheid stapt langzamerhand over van papieren post naar digitale berichten. De blauwe envelop van de Belastingdienst gaat op termijn zelfs helemaal verdwijnen. De Belastingdienst houdt u dan alleen nog maar digitaal op de hoogte. Bij de gemeente Barendrecht kunt u uw zaken digitaal aanvragen maar ontvangt u antwoord altijd via de post. Dat verandert binnenkort. Wij versturen brieven of berichten dan digitaal naar u toe. Wilt u post van de gemeente ook digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid.

Wat is MijnOverheid?

MijnOverheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. Op MijnOverheid heeft u overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. U ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen. De Berichtenbox biedt toegang tot uw berichten en u kunt de status bekijken van uw lopende zaken bij de overheid.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus, waarin u nu al post van de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV digitaal kunt ontvangen. Denk dan aan berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich aan bij de Berichtenbox, waardoor u steeds meer post digitaal kunt ontvangen.

Voordelen Berichtenbox

Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. En als u wilt, ontvangt u automatisch een e-mail als er post voor u is. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Activeer uw account op mijn.overheid.nl

Al veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van Berichtenbox. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via de website digid.nl/aanvragen.

Stap 1

Ga akkoord dat u post van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.

Stap 2

Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan ja.

Stap 3

Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.

Stap 4

Om te controleren of het e-mailadres correct is, sturen we u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in. U kunt nu direct uw post digitaal ontvangen via de Berichtenbox, uw persoonlijke gegevens inzien en uw lopende zaken volgen.

Als u van één of meer overheidsorganisaties géén berichten in uw Berichtenbox wilt ontvangen, kunt u dat eenvoudig wijzigen. U ontvangt uw berichten dan gewoon per post.

Bekijk het filmpje over het aanluiten op de Berichtenbox.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken