Huurwoningen

Home > Huurwoningen

Huurwoningen

U zoekt een huurwoning in de gemeente Barendrecht. Dan kunt u zich het beste inschrijven bij Woonnet Rijnmond. U staat dan ingeschreven voor woningen van de grootste verhuurders in de Stadsregio Rotterdam. Inschrijven kan vanaf 18 jaar.

De grootste verhuurders van sociale en vrije sector woningen in Barendrecht zijn: 

Urgentie

Er is een speciale folder verkrijgbaar 'Het Regionale Urgentiesysteem' met informatie over het verkrijgen van urgentie in Barendrecht. De folder is ook te vinden in de informatierekken in het gemeentehuis (Binnenhof 1). Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u bij het product 'Urgentieverklaring, woning zoeken'.

Ouderenhuisvesting

In de gemeente Barendrecht vindt u een aantal woningen bij verschillende zorgcentra. Lees meer over aanleunwoningen.

Particuliere verhuurders

Ook een mogelijkheid is om via een particuliere verhuurder een woning te huren. Er zijn in Barendrecht verschillende aanbieders van huurwoningen in de particuliere sector.

Bemiddelingsbureau

U kunt zich ook via een internetsite van een bemiddelaar inschrijven als woningzoekende. U betaalt bijna altijd inschrijfgeld en/of een bedrag (ter waarde van een maandhuur) als vergoeding voor de bemiddeling. Enkele voorbeelden van bemiddelaars zijn:

Woningruil

Nog een optie is woningruil. Dat wil zeggen, het ruilen van uw huurwoning met een andere huurwoning. Als u overeenstemming bereikt met iemand die een woning aanbiedt en u wilt de ruilprocedure in gang zetten, moet u een schriftelijk verzoek indienen bij beide verhuurders. Verhuurders toetsen aan verschillende criteria. Pas als beide verhuurders akkoord gaan met uw aanvraag, kan de woningruil plaatsvinden. Meer informatie vindt u op de website van Woningruil.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken