eHerkenning

Home > eHerkenning

eHerkenning

Snel, eenvoudig en efficiënt!

Voor het aanvragen van een vergunning, ontheffing of het doen van een melding is digitale identificatie nodig.  Bedrijven/ondernemers gebruiken hiervoor eHerkenning.

is een authenticatiedienst voor bedrijven (zoals DigiD dit is voor personen).

eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem, waarmee de gemeente haar diensten veilig online toegankelijk maakt voor bedrijven. Gebruikers loggen met hun eHerkenningsmiddel in op een webdienst om vervolgens hun zaken online te regelen. eHerkenning controleert daarbij of de persoon die een dienst afneemt daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is, maar ook of hij ook bevoegd is om te handelen. De gemeente weet zo altijd met wie ze te maken hebben en of diegene bevoegd is om te handelen. Dat is eHerkenning. Snel, eenvoudig en efficiënt.

Drempelvrees?

Waarom zou u niet met eHerkenning aan de slag gaan? Verwacht u rompslomp en hoge kosten? Dat is écht niet het geval! Bovendien krijgt u er ook wat voor terug: administratieve lastenverlichting in de vorm van prefill van gegevens.

Stappenplan aanvragen

Raadpleeg het Stappenplan eHerkenning voor ondernemers of ga voor meer informatie over eHerkenning

en/of eHerkenning aanvragen naar de site van eHerkenning.

Kosten

De prijs van een eHerkenningsmakelaar is eigenlijk geen probleem. De gemeente maakt gebruik van eHerkenningsmiddel betrouwbaarheidsniveau 1. De kosten variëren van € 0,00 tot € 20,00 per jaar. De kosten kunt u raadplegen in het leveranciersoverzicht.

Leveranciers

U vraagt eHerkenning aan bij een van de 6 erkende leveranciers. Op de website van de door u gekozen leverancier vindt u een eenvoudig online formulier waarmee u uw eHerkenningsmiddel kunt aanvragen.

Vragen over aanschaf of gebruik

Indien u vragen heeft over het aanschaffen van een eHerkenningsmiddel en het gebruik ervan, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van de door u gekozen  erkende leverancier.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken