Duurzaamheid

Home > Duurzaamheid

Duurzaamheid

 • Aardgasvrije wijken Barendrecht

  Met inwoners van de wijk Buitenoord verkennen we wat de mogelijkheden zijn van een aardgasvrije woning en wijk. Op 29 januari 2018 organiseerden we hierover een tweede bijeenkomst.

 • Duurzaamheidskring

  Duurzaamheidskring Barendrecht is een netwerk van Barendrechtse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, instellingen, verenigingen en individuele inwoners dat zich inzet voor een sociaal en economisch duurzamer Barendrecht.

 • Nieuwsbrief Duurzaam energiebeleid

  Met de nieuwsbrief Duurzaam Energiebeleid houden wij bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden op de hoogte van ontwikkelingen rondom energiebesparing, duurzame energieopwekking en duurzame mobiliteit in Barendrecht.

 • Oplaadpunten elektrische auto's en fietsen

  Elektrisch vervoer is schoner, stiller en zuiniger. Daarom willen wij als gemeente deze manier van rijden stimuleren. Wanneer meer mensen elektrisch gaan rijden verbetert de luchtkwaliteit, daalt de C02-uitstoot en vermindert de geluidsoverlast.

 • Subsidies en leningen voor duurzame aanpassingen aan uw woning

  Energie en zodoende geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw woning.

 • Uw woning verduurzamen? Lees dan onze brochure!

  De gemeente Barendrecht wil in 2030 CO2 neutraal zijn. Daarom stimuleren wij onze inwoners om hun woning te verduurzamen. In onze brochure 'Verduurzamen' vindt u een aantal inspirerende voorbeelden. 

 • WoonWijzerWinkel

  Als u als woningeigenaar uw energierekening omlaag wilt brengen, kunt u terecht bij de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel biedt betrouwbaar en deskundig advies over hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. U vindt er inspirerende oplossingen: van isolatiematerialen en radiatorfolie, van warmtepompen en energie-effici├źnte thermostaten, tot zonnepanelen en energiezuinige verlichting.

 • Zonnepanelen op uw dak

  Woonlasten stijgen, waaronder voor veel huishoudens de energiekosten. Zonnepanelen kunnen hier verandering in brengen. Door te investeren in zonnepanelen kan op de energierekening worden bespaard. Zonne-energie is milieuvriendelijk en met de zon als onuitputtelijke energiebron dragen wij bij aan een duurzamere wereld. Om u op weg te helpen zijn wij aangesloten bij de Zonatlas.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken