Buurtpreventie

Home > Buurtpreventie

Buurtpreventie

In verschillende wijken in Barendrecht zijn buurtpreventieteams actief: team Smitshoek/Riederhoek, team Vrijenburg/Vrijheidsakker en team Centrumgebied (Centrum, Binnenland en Noord) zetten zich in om hun eigen wijk veiliger te maken. Wij hopen dat uiteindelijk in heel Barendrecht buurtpreventieteams actief zullen zijn.  

Wat is het?

Met Buurtpreventie wordt een team van vrijwilligers bedoeld, dat zich gezamenlijk inzet voor verhoging van het veiligheidsgevoel. Het zijn oplettende wijkbewoners die bereid zijn anderen aan te spreken op ongewenst gedrag. Ook signaleren zij misstanden en hebben een preventieve taak. Zij zijn in de wijk aanwezig om incidenten te voorkomen. U als wijkbewoner weet namelijk het beste wat ongewoon en verdacht is in uw buurt.

Aanmelden vrijwilligers

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger voor buurtpreventie in uw eigen wijk, dan kunt u daarvoor terecht op de website van Buurtpreventie Barendrecht: www.buurtpreventiebarendrecht.nl. Onder “Aanmelden Buurtpreventie” en “Aanmelden WhatsApp” kunt u een aanmeldformulier invullen.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken