Afvalaanbiedstation

Home > Afvalaanbiedstation

Afvalaanbiedstation

Op het Afvalaanbiedstation kunt u gratis verschillende soorten afval afgeven. Dit kan alleen als u inwoner van Barendrecht bent en in het bezit bent van een toegangspas voor het Afvalaanbiedstation. Afval van bedrijven wordt niet geaccepteerd.

Bij het Afvalaanbiedstation kunt u extra afval (meestal grofvuil) kwijt dat u niet bij het dagelijks huisvuil kunt stoppen. Daarbij kunt u denken aan:

  • extra groenafval in de zomermaanden
  • klein chemisch afval (dit kan nooit met het gewone huisvuil worden meegegeven)
  • bouwpuin
  • huisraad
  • bruin- en witgoed

Lever uw afval gescheiden in volg hierbij de instructies van de medewerkers van het Afvalaanbiedstation.

Asbest

Als u asbest wilt verwijderen in of bij uw woning, moet u dit altijd melden bij de gemeente. Ook als u bijvoorbeeld vergunningvrij mag (ver)bouwen, moet u het melden als hierbij asbest vrijkomt. Met een kopie van deze melding kunt u op het afvalaanbiedstation verpakkingsmateriaal halen. U doet de melding online via Omgevingsloket online. Ga hiervoor naar de pagina 'Asbest verwijderen'.

Adres

Londen 15, Barendrecht

Openingstijden

  • maandag tot en met vrijdag 07:30 - 16:00 uur
  • zaterdag van 08:30 - 15:00 uur

Openingstijden receptie

De receptie van het Afvalaanbiedstation is op werkdagen geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Toegangspas

Alle huishoudens in Barendrecht zijn in het bezit van een toegangspas. Deze heeft u nodig om toegang te krijgen tot het Afvalaanbiedstation. De toegangspas is gekoppeld aan een specifiek huisadres. Wij verzoeken u daarom als u verhuist de toegangspas in uw woning achter te laten. Is de pas niet achtergelaten? Dan kunt u als nieuwe bewoner bij het afvalaanbiedstation gratis een nieuwe pas ophalen. Neem hiervoor uw legitimatie mee.

Pas kwijt?

Bent u uw toegangspas kwijt, dan kunt u bij de receptie van het Afvalaanbiedstation tegen betaling van € 20,00 een nieuwe pas krijgen. U moet dit bedrag met pin betalen. U krijgt direct uw nieuwe pas mee.

Pas gestolen of defect?

Is uw toegangspas gestolen, dan kunt u op vertoon van een bewijs van aangifte van de politie bij de receptie van het Afvalaanbiedstation kosteloos een nieuwe pas ontvangen. Een defecte kaart kunt u inleveren bij de receptie van het Afvalaanbiedstation. U krijgt dan kosteloos een nieuwe pas.

Contact

Gemeente Barendrecht
Bezoekadres: Binnenhof 1
2991 AA  Barendrecht

Postadres: Postbus 501
2990 EA  Barendrecht

Telefoon: 14 0180
WhatsApp: 06 - 46 98 63 26

Vanuit het buitenland:
+31 180 698 398

Contactformulier
 

Openingstijden   
 

Afspraak maken